Další plány!

Ahoj všem!

omlouváme se za delší odmlku, spolu s Míšou máme za sebou první státnice a druhé nás ještě čekají. Měli jsme a máme tak hlavu trochu jinde, než by jsme vlastně chtěli. To nás ale samozřejmě nezastaví a děkujeme všem co náš nápad doposud podpořili. Nashromáždilo se už přes 40.000,- Kč což je úžasná částka.

Jak za vybrané prostředky škole pomoct víme. Urgentní je podle pana ředitele zejména výstavba toalet, které ve škole chybí. Dále je potřeba rekonstruovat a vymalovat školní třídy a nakoupit nový nábytek. Židle a podobně jsou v katastrofálním stavu, je to vidět i na fotkách tady u nás v galerii. Pro menší děti by pak bylo super postavit dětské hřiště a taky školní kapele prý chybí některé nástroje, které jsou rozbité a škola nemá peníze na to je nahradit. A potřeba je taky spousta dalších věcí, hlavně školních potřeb pro děti.

V dubnu jsem psal, že spřádáme plány jak to všechno realizovat. Srí Lanka je daleko a dovézt tak vše nejde. Taky celou dobu nechceme peníze prostě a jednoduše poslat převodem, ne že bychom ve školu a pana ředitele neměli důvěru, ale jen ten pocit, že v tu chvíli nad vším ztrácíme kontrolu a jak známe dobře i z našich končin, stát se může cokoliv….. a PROTO!

TAM PROSTĚ POLETÍME.

A zařídíme to. Osobně dohlédneme přímo ve škole na to, aby všechny prostředky šli dětem. Když bude potřeba něco koupit, dojedeme pro to. Když bude potřeba sehnat řemeslníky a postavit hřiště, vezmeme s námi pana ředitele a domluvíme to. Budeme prostě přímo na místě a budeme moci dohlédnout a zajisti to, že všechny vaše příspěvky se dostanou tam kam mají. Všechny náklady na nás, včetně letenek a dalších věcí hradíme ze svého. Peníze na transparentním účtu půjdou do potřeb školy a tak si myslíme že to má správně být.

O všech konkrétních plánech téhle cesty vás ještě budeme informovat, jak jsem psal na začátku, stále ještě nějaký čas máme a budeme mít plnou hlavu školy, kterou musíme nejdřív dokončit a která nás bohužel neustále zásobuje celou řadou závěrečných povinností. Předběžný termín je leden roku 2020. Jakmile budeme vědět víc, dámě vědět.

Ještě jednou děkujeme všem a zase se ozveme!

Michal, Míša a Zuzka.